Диков: Ако не покажем резултати, закриват следствието

Диков: Ако не покажем резултати, закриват следствието
Ако следствието не покаже резултати, ще трябва да бъде ликвидирано, коментира шефът на следствието Евгени Диков. Снимка: tv7.bg
A A+ A++ A

“Ако следствието не покаже резултати, ще трябва да бъде ликвидирано, коментира новоизбраният директор на Националната следствена служба Евгени Диков.

По думите му, дали службата ще работи зависи не само от НслС, но и от депутатите, които трябва да приемат законодателни промени. Диков засега не си е избрал заместник, предаде БНР.

„Струва ми се, че хората в Следствието достатъчно дълго чакат да се промени било законът, било да се промени някаква вътрешна разпоредба, с която действително на най-квалифицираните кадри в системата на Следствието да се възлагат подобаващи по тяхната сложност и обем дела за разследване.

Никой няма да позволи - и нашето общество, и европейските партньори, да съществува структура, която да не работи", подчерта Диков. Проблем според него е, че следователите трябва да „чакат благоволението на един административен ръководител" да възложи дело на следствието, а не на разследващите полицаи.

Въпросът е в това, кой ще плати работата по следствието – дали съдебната система или МВР.

#Евгени Диков #следствие #МВР #партньори #дело #НСлС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »