Биткойните са нов начин за купуване на наркотици

Биткойните са нов начин за купуване на наркотици
Всички видове наркотици вече се продават свободно и непроследимо в интернет срещу виртуални пари – биткойни. Снимка: www.zonaburgas.bg
A A+ A++ A

Всички видове наркотици вече се продават свободно и непроследимо в интернет срещу виртуални пари – биткойни. Новата дигитална валута може да се разменя между два компютъра с помощта на софтуер, без сделката да минава през финансова институция като при пазаруване с кредитна карта или бързи парични преводи. Биткойните са единственото разплащателно средство в един от популярните сайтове за дрога, показва проверка на в. „Монитор“.

Там освен традиционните дроги като хероин, кокаин, марихуана може да се купят и най-новите стимуланти на основата на амфетамина, както и различни видове антидепресанти. Анализите на службите за сигурност сочат, че между 10 и 15 поръчки на наркотици се правят на ден от България през интернет.

Според последния доклад на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманите 693 онлайн магазина предлагат дрога в мрежата. Всички пратки идват по пощата – част от продавачите предлагат и маскировка на продукта срещу 1-2 долара отгоре.

#биткойни #наркотици #дрога #България #интернет #хероин #кокаин #марихуана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »