В Германия унищожават сирийски химически оръжия

В Германия унищожават сирийски химически оръжия
„Германия има желание и разполага с възможности да унищожи на своя територия отпадъците от този химически арсенал“, се уточнява в комюнике. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германия ще третира отпадъците, получени при унищожаването на сирийските химически оръжия, на своя територия, съобщават министерствата на външните работи и на отбраната в страната.

„По молба на Организацията за забрана на химическите оръжия федералното правителство реши, че Германия е готова да даде съществен принос за унищожаването на сирийските химически оръжия“, посочват двете министерства.

„Германия има желание и разполага с възможности да унищожи на своя територия отпадъците от този химически арсенал“, се уточнява в съвместното комюнике.

В него се посочват и детайли „за практическото изпълнение“ на операцията.

„Германия разполага с безопасна технология и богат опит в унищожаването на отпадъци от химически оръжия. Целесъобразно е да предоставим тези знания на разположение на международната общност и по този начин ще можем да дадем съществен принос за мирния процес в Сирия“, коментира немския министър на отбраната г-жа Урсула фон дел Лайен.

Практическото приложение на операцията по унищожаването ще бъде възложено на Федералната компания за преработка на оръжия и унищожаване на химически отпадъци в Мюнстер, провинция Долна Саксония, предава БГНЕС.

#Сирия #химически оръжия #Германия #унищожаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »