Задържаме печалбата на хипермаркетите с проверки от НАП

Задържаме печалбата на хипермаркетите с проверки от НАП
"Войната срещу хипермаркетите, които не плащат данък "Печалба" не е лична война. Опитваме се от парламента да я спечелим срещу нарушителите", посочи Гечев.
A A+ A++ A

„Ще накараме хипермаркетите да задържат печалбата си у нас с проверки от НАП“, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Румен Гечев.

Големите вериги трябва да дават равен шанс на българските производители.

"Войната срещу хипермаркетите, които не плащат данък "Печалба" не е лична война. Опитваме се от парламента да я спечелим срещу нарушителите", посочи той.

Според Гечев, по принцип хипермаркетите са добре дошли, тъй като "потребителите имаме нужда от тях".

"Те ни предоставят по-голям избор, повече качество и това не е нужно да се доказва. Те обаче трябва да спазват българските закони и да дават еднакъв шанс на българските производители, какъвто и на вносителите", коментира депутатът.

"Много е странно от хипермаркетите да твърдят, че работят на загуба. Има нещо гнило в това и българската държава трябва да го реши – като променим Законите за конкуренция и защита на потребителите", добави Гечев.

"Възможно е да се правят големи инвестиции, хипермаркетите дори са стимулирани от собствените си държави да се разрастват. Немското правителство например спонсорира построяването на търговски вериги. Ние не искаме да правим преференции за българските производители. Чух, че някои колеги искат да въведат квоти за тях, но това е против европейското законодателство", заяви депутатът, предава БГНЕС.

#хипермаркет #данък #български производители #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници