Преподаватели към „Ранобудните“: Благодарим ви!

Преподаватели към „Ранобудните“: Благодарим ви!
Снимка: sofiapostnet.blogspot.com
A A+ A++ A

Преподавателите, които подкрепяха студентския протест, излязоха с позиция по повод прекратяването на окупацията на Аулата на СУ.

На 14 януари „Ранобудните студенти“ обявиха, че прекратяват пълната окупация.

„Престоят ни тук ни прави предвидими за управляващите. Затова ще излезем навън, за да станем отново изненадващи, да станем отново трън за тях“, обявиха представители на „Ранобудните студенти“ на пресконференция в Софийския университет.

 

Ето я позицията:

Последните няколко месеца видяха пробуждането на младите хора на България. Те се събудиха не просто като индивиди, а като група, като поколение със собствено лице, визия и позиция.

През последните години мълчанието на младите във все по-обедняващата откъм идеи и послания публична среда у нас се усещаше оглушително. След повече от два месеца университетска окупация и студентски граждански акции в Софийския университет и в много висши училища в страната тази обществена празнина вече е запълнена. И покрай Ранобудните студенти започнахме все повече да се събуждаме и ние. Започнахме да общуваме помежду си, да търсим заедно посоката, да противостоим още по-твърдо и решително на онези, които се крият от нас зад дебели зидове и метални ограждения и искат да останем сами и разделени.

Благодарим ви за куража и вдъхновението, студенти! Благодарим на всички вас заедно и на всеки един от вас поотделно за ентусиазма и всеотдайността. За тези месеци вие надскочихте многократно себе си, пораснахте и помъдряхте с години, а, надяваме се, с вас порасна и помъдря поне малко и гражданското общество в България.

Пътят ни е нелек и неравен, можем понякога да спираме за момент на него, да се препъваме, да се колебаем. Но важното е да продължим напред. Уверени и единни, както досега.

#протест #Софийския университет #ранобудните студенти #преподаватели #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »