Посещението на депутатите в Тайван – с икономически интерес за България

Посещението на депутатите в Тайван – с икономически интерес за България
„Посещението ни бе една добра стъпка да се опитаме да наваксаме в тази посока. И да отворим врати най-вече за българския бизнес“, подчерта инициаторът на визитата в Тайпе Румен Йончев. Снимка: plovdiv-online.com
A A+ A++ A

Посещението на групата български депутати в Тайван бе в рамките на нормалните международни връзки, с търговско-икономически интерес за страната ни, независимо че държавата ни не поддържа дипломатически отношения с домакините ни“, заяви депутатът от КБ Румен Йончев.

„Подборът на депутатите за делегацията направих аз, тъй като поканата беше към мен“, добави Йончев.

„Такива посещения винаги се правят на разноски на посрещащата страна. Тайван има безвизови отношения не само в България, но и със САЩ и с повечето страни в ЕС, защото от Тайван не емигрират хора, няма емигрантски вълни“, коментира той.

„В Тайпе съществуват представителства на почти всички европейски държави, посветени изключително на развитието на търговско-икономическите отношения. В Тайван учат вече и близо 30 хил. китайски студенти, в Китай пък работят милиони хора в предприятия, които са тайвански инвестиции – светът се променя, процесите текат много бързо в тази част на света и ние чувствително изоставаме“, каза още депутаът.

„Посещението ни бе една добра стъпка да се опитаме да наваксаме в тази посока. И да отворим врати най-вече за българския бизнес“, подчерта инициаторът на визитата в Тайпе.

„Михаил Миков е против, но той не е директор на прогимназия, който спира, пуска, разрешава и забранява личните и неофициалните контакти на народните представители. Така че не виждам нищо ненормално в това. Г-н Миков е изразил своето мнение като председател на Народното събрание“, каза още Йончев, предава БГНЕС.

#Тайван #Тайпе #визита #депутати #Румен Йончев #Петя Раева #Владимир Тошев #Венцислав Лаков #България #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"