Студенти опитали да заключат с вериги шефа на охраната на СУ

Студенти опитали да заключат с вериги шефа на охраната на СУ
В Софийския университет няма охрана в момента, там е само шефът на охраната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Студентите, които окупираха Софийския университет са изгонили охраната на сградата и са се опитали да заключат с вериги началника й, заяви заместник-ректорът по учебната дейност на Софийския университет „Св. Климент Охридски” доц. Милена Стефанова пред агенция "Фокус".

"Сутринта около 9:00 часа отидох, за да се опитам да разговарям със студентите окупатори и да им обясня колко сложен е учебния процес и как провеждането на изпитите не може да се изнесе в други сгради, охраната беше вече изгонена отвън пред главния вход от студентите окупатори", коментира доцент Стефанова.

Тя разказа, че охранителите са се опитали да обяснят, че не могат да си отидат, но след като са преценили, че може да се стигне до сблъсъци и побои, са решили да излязат.

"Окупаторите са се опитвали да заключат шефа на охраната Борис Ангелов в неговата стая с вериги, което вече по никакъв начин не ми говори за демократичност на поведението", заяви доц. Стефанова.

В Софийския университет няма охрана в момента, там е само шефът на охраната.

„Ректорът е казал, че ще се обърне към Прокуратурата, защото това вече е прекалено. Вътре, освен студенти на университета, има и други, които не са студенти на университета, и не знам дали изобщо са студенти някъде”, обясни доц. Стефанова.

#Софийския университет #Милена Стефанова #Стефанова #Борис Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"