Иванов: Победените мразят победителите

Иванов: Победените мразят победителите
„Сигурно много боли, когато някой друг направи това, което вие 20 години не сте успели да направите", заяви Иванов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обикновено загубилите мразят победителите, заяви преизбраният председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

„За съжаление в живота е така и това, което видяхме днес, го показва“, коментира той, цитиран от БГНЕС.

Първото тържествено заседание на Столичния общински съвет във вторник бе помрачено от политически скандал.

Повторната кандидатура на Иванов стана повод за спорове между мнозинство и опозиция. Кандидатът за председател, а впоследствие и за зам.-председател на СОС Георги Кадиев не получи подкрепа от ГЕРБ.

„Ние смятаме, че БСП трябва да има заместник-председател“, подчерта Иванов и увери, че всеки друг кандидат на социалистите ще бъде подкрепен, но не и Георги Кадиев.

„Четири години аз съм управлявал този общински съвет в предишния мандат. Това, което сме направили, е резултат именно на това управление и на работата, която свършиха общинските съветници от ГЕРБ, които бяха мнозинство в предишния общински съвет и са мнозинство и в този“, каза Иванов.

Според него острите реакции на опонентите на ГЕРБ се дължат на тяхното недоволство от подкрепата, която партията е получила за втори път.

„Сигурно много боли, когато някой друг направи това, което вие 20 години не сте успели да направите. Никой не можа да направи това, което направи политическа партия ГЕРБ. Ние, след цял мандат управление на София, повторихме нашия резултат“, подчерта той.

Иванов определи като мит обвиненията на БСП, че е спирал техни предложения.

„Дори и да е имало забавяне на доклади, опозицията нарочно е изчаквала с години, за да може да го използва предизборно“, добави той.

Андрей Иванов беше преизбран за председател на Столичния общински съвет с подкрепа от 34 гласа срещу 17 за кандидата на БСП Георги Кадиев и 9 недействителни бюлетини.

#Андрей Иванов #Георги Кадиев #Столичен общински съвет #председател на Столичния общински съвет #БСП #ГЕРБ #опозиция #София #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"