Напрежение в двора на Ректората

Напрежение в двора на Ректората
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Червени боклуци“ скандират събралите се на ул. „Св. Климент Охридски“ пред Софийския университет. В двора на Ректората има не повече от 50 човека, голяма част от които нямат вид на студенти.

На вратата във вътрешния двор пропускателен режим извършва мъж на около 40 години, който твърди, че от години се занимава с протести и няма нищо общо с Университета. По-смелите прескачат оградите.

Преподаватели от Историческия факултет, които са против текущата окупация, следят да не стават инциденти. Медии за момента на територията на Ректората не се допускат. През прозорците на страничните входове могат да се видят барикади от чинове. Възгласи „Окупаторите вън“ са посрещнати с освирквания и „Долу“.

„Не се притеснявайте, ако нахлуят, влизаме в Университета и се заключваме“, успокояват притеснени окупаторки, а мъж без идентификация посочи: „Цяла нощ сме барикадирали“.

Репортер на Новините.бг съобщава, че част от хората, събрали се отвън, се опитват да прескочат оградите и да влязат в двора, а тези, които са вътре, викат: „Затваряй“, вероятно имайки предвид входовете към сградата на СУ.

Преподавател е успял да влезе в Ректората, но минути след това е напуснал.

#окупация #Софийски университет #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »