Борисов на проф. Илчев: Дано не ви употребяват политически

Борисов на проф. Илчев: Дано не ви употребяват политически
Във връзка с позицията на ректора, Борисов му написа отворено писмо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е озадачен от изявленията в ефира на Българската национална телевизия на ректора на СУ проф. Иван Илчев. Във връзка с позицията на ректора, Борисов му написа отворено писмо.

„Намирам изказването Ви „Много се смях, че прословутата интуиция на Бойко Борисов му изневери. Той подкрепи тези студенти часове преди те да свалят окупацията“ за проява на недалновидност. В интерес на истината и за да изчистим всички спекулации, държа да Ви напомня, че вчера заявих, че „не съм убеден, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на това правителство“, както и „понеже на територията на университетите не се прави политика, отправям призив към студентите да излъчат свои представители и … сме готови да се срещнем в централата на ГЕРБ“. Ето защо не бих искал да откривам в думите Ви опити както Вие да бъдете политически употребен, така и Вие да използвате университета и студентите за реализирането на политически гаранции за стабилността на кабинета „Орешарски“, срещу който българските граждани протестират вече над 220 дни“, пише Борисов на проф. Илчев.

„Припомням Ви, че в края на 2010 година с мое решение и с подкрепата на парламентарното мнозинство на ГЕРБ Софийският университет получи 2 милиона лева от икономиите в бюджета на парламента. Тогава лично Вие заявихте, че „с пренасочването на тези средства се подкрепя качественото образование и наука, а СУ „Св. Климент Охридски“ е символ на качествено образование“. Учудвам се, че тогавашните Ви думи не кореспондират с днешните Ви изявления“, написа Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #Иван Илчев #окупация #СУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"