Окупацията в СУ провали 16 изпита

Окупацията в СУ провали 16 изпита
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В двата дни на окупация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ са провалени 16 изпита.

Засегнати са най-малко 800 студенти и предстои пренареждане на графика на изпитите, съобщиха от СУ.

„За мое голямо съжаление, в събота, когато аз почти целия ден разговарях с окупаторите, те бяха доста нахъсани и не мислеха за другата страна. С предишните винаги успявахме да постигнем някакъв тип промяна на позицията на базата на зачитане интересите на Университета. Тук беше, за съжаление, доста по-трудно.

Сезирах Академическия съвет и той ме упълномощи да предприема всички мерки, които сметна за нужни в тази ситуация, като беше пределно ясно какво се има предвид, тоест да се сезира главният прокурор. Различни групи преподаватели и студенти отиваха при тях да им говорят, да им обясняват, че всъщност я няма обществената подкрепа, на която те много разчитаха. В понеделник издадох една заповед, с която забранявах присъствието на всички в Университета с изключение на лицата, оторизирани от ректора, което автоматично ги прави нарушители на ректорската заповед и като нарушители автоматично ги прави обект на наказание.

Никога на срещите ми с главния прокурор Сотир Цацаров и с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, в нито един момент планът ни не включваше влизане на полиция на територията на университета“, се казва в изявление на ректора на СУ проф. Иван Илчев.

#Иван Илчев #Софийския университет "Св. Климент Охридски" #окупация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"