Събраха парите за паметник на Тодор Колев в Шумен

Събраха парите за паметник на Тодор Колев в Шумен
Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Събрани са парите за изграждане на паметник на обичания български актьор Тодор Колев в Шумен. В продължение на близо година хиляди българи се включиха в проекта под надслов „Да запомним Тодор Колев“.

Проектът е дарен от доц. Младенов от Великотърновския университет и ще бъде реализиран до средата на годината със събраните средства от организатора на кампанията Инициативен комитет „Народ“.

През 2013 година първите 10 000 лв. бяха осигурени от даренията на шуменци в урни, поставени в местна търговска верига. През изминалия уикенд в столичното заведение „Строежа“ – едно от последните места, където Тодор Колев е имал участия приживе, се проведе концерт в негова памет с участието на Стефан Вълдобрев, Камен Воденичаров, Сърмата Хари, Мирослав Морски (Джанго Зе), Ясен Зердев, Иван Гатев, Гери Турийска, Миленита и др. От продажбата на билети за концерта бяха събрани още 1100 лв. Тази седмица шуменската компания „Фикосота Синтез“ ООД обяви съпричастността си към каузата и дари останалите 60 хиляди лева за изграждане на паметника в Градската градина в Шумен.

#Тодор Колев #Шумен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »