ГЕРБ подкрепя съдебен инспектор от съдийския съюз

ГЕРБ подкрепя съдебен инспектор от съдийския съюз
ГЕРБ ще подкрепи и ще внесе в парламента кандидатурата за главен съдебен инспектор, излъчена от Съюза на съдиите в България (ССБ). Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

ГЕРБ ще подкрепи и ще внесе в парламента кандидатурата за главен съдебен инспектор, излъчена от Съюза на съдиите в България (ССБ), заявява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в писмо до председателя на ССБ Таня Маринова, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Убеден съм, че след широки и прозрачни консултации както в съсловието, така и в останалите професионални гилдии от сферата на правосъдието, българските магистрати можете да откриете между вас и да излъчите най-подходящия и достоен кандидат.

ГЕРБ ще подкрепи и ще гласува за кандидат с изключителен професионализъм и морален авторитет, който бъде излъчен от вас с консенсус“, посочва в писмото Борисов. По думите му за ГЕРБ дейността на Инспектората към ВСС е от изключителна важност за гарантирането на независимо, прозрачно и качествено правосъдие в България“, заявява председателят на ГЕРБ.

В писмото си до ССБ Борисов заявява още, че партията му споделя необходимостта от преодоляване на институционалната криза по повод избора на главен съдебен инспектор към Инспектората на ВСС.

#ГЕРБ #ССБ #Бойко Борисов #Борисов #Таня Маринова #инспекторат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »