Плевнелиев: Трети март - символ на неугасващия български дух

Плевнелиев: Трети март - символ на неугасващия български дух
“С мъка може да признаем, че за героите се сещаме предимно в празничната атмосфера на тържествата", заяви президентът. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев направи изявление пред Паметника на Цар Освободител по случай Националния празник Трети март.

“На Трети март празнуваме възстановяване на българската държавност. Трети март е много повече от национален празник – той е символ, че дори след най-черната и непрогледна нощ, в утрото на новия ден неугасващият български дух се възражда за нов живот”, заяви Плевнелиев.

“Ние, българите, знаем, че бъдещето принадлежи на онези народи, които успяват да извлекат поуки и от най-тежкото си крушение”, продължи президентът.

“Днес е важно да намерим точките, които ни обединяват. Бъдещето ни зависи от всички нас. Делото на българските възрожденци и патриоти може да бъде завършено като изградим своята справедлива държава и демокрация”, посочи той.

“С мъка може да признаем, че за героите се сещаме предимно в празничната атмосфера на тържествата. Днес искам да отправя послание към младите – миналото ни е много повече от фактите, записани в учебниците по история. То е изковано от бащите ви”, обърна се Плевнлиев към младите.

“Подкрепете грижата за историческите паметници във вашия град, село, квартал. Нека всяко училище осинови поне един паметник”, призова Росен Плевнелиев.

#Росен Плевенлиев #Трети март #България #Освобождение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »