Според КНСБ доходите ни не могат да станат „европейски“ за един ден

Според КНСБ доходите ни не могат да станат „европейски“ за един ден
КНСБ коментира предложението на ПП „Атака“ за повишаване на минималната работна заплата. Снимка: www.knsb-bg.org
A A+ A++ A

„КНСБ е за повишаването на минималната работна заплата и на останалите трудови възнаграждения в страната, но се опасяваме, че сегашното състояние на България не би позволило това да стане във вида, в който го предлагат вносителите“, се казва в становището на КНСБ по повод проекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, внесен в Комисията по трудовото законодателство към Националния съвет за тристранно сътрудничество от Волен Сидеров и група народни представители, съобщават от КНСБ.

В мотивите към законопроекта се отстоява идеята, че промяната ще стимулира повишаването на производителността на труда в страната и ще направи българския пазар на труда конкурентен на европейския. Според вносителите повишаването на покупателната способност на населението ще стимулира вътрешния оборот и потреблението на стоки и услуги.

При предлаганата промяна това означава, че минималната работна заплата за България през 2013 г. е трябвало да бъде 1438,71 лв., а не 310 лв. (4,6 пъти по-ниска). В становището на КНСБ се казва, че такава стъпка не може да бъде направена от никоя държава, още по-малко от частния сектор.

#КНСБ #България #заплата #пазар #европейския #потребление #услуги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"