“Самолетът-беглец” може да е станал обект на агресия

“Самолетът-беглец” може да е станал обект на агресия
Малайзийският премиер съобщи на пресконференция, че според разследващите, изчезването на самолета на местните авиолинии миналата събота е резултат от преднамерени действия. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Малайзийският премиер съобщи на пресконференция, че според разследващите, изчезването на самолета на местните авиолинии миналата събота е резултат от преднамерени действия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от btvnews.bg.

Пред журналисти, министър-председателят Наджиб Разак каза, че коминикационните системи на самолета са били умишлено изключени. Траекторията, по която е пътувала машината, говори, че някой преднамерено го е върнал от маршрута към Пекин и той е прелетял над Малайзия, след което е бил отклонен в западна посока.

Следователите потвърдиха, че самолетът, засечен от военен радар, е изчезналият от полет Ем Ейч 370 и че транспондерът му най-вероятно е бил дезактивиран, преди да достигне източното крайбрежие на Малайзия, допълни Разак.

Премиерът допълни, че засега не могат да бъдат потвърдени предположенията, че самолетът е бил отвлечен, и че все още се разследват всякакви версии за причините за отклоняването му от маршрута.

#Наджиб Разак #Пекин #действия #маршрут #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"