Фотоволтаиците искат енергиен борд за спасяване на енергетиката

Фотоволтаиците искат енергиен борд за спасяване на енергетиката
Българска фотоволтаична асоциация /БФА/ изразява силно безпокойство от процесите, които протичат през последните дни в българската енергетика. Снимка: www.spekulanti.com
A A+ A++ A

Българска фотоволтаична асоциация /БФА/ изразява силно безпокойство от процесите, които протичат през последните дни в българската енергетика, съобщиха за novinite.bg от БФА.

“С цел финансовото стабилизиране на енергийния сектор, предлагаме въвеждането на енергиен борд с подкрепата на Европейската комисия, Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), които могат да осигурят необходимото финансиране за преструктурирането, финансовото оздравяване и модернизирането на сектора при спазване и съхраняване на легитимните права и отчитайки интересите на всички участници в енергийния отрасъл”, заявиха от организацията.

Буди недоумение последователният отказ от реформа в сектора, както и забавеното с почти година въвеждане на пазарни инструменти, съгласно европейските ангажименти на България, които могат да допринесат за законно финансово стабилизиране на енергийната система”, смятат от БФА.

От организацията очакват действия в унисон с европейската политика и в изпълнение на българското законодателство, за да се предотврати фалитът на НЕК ЕАД, което ще доведе до верижна реакция и масови фалити на енергийни дружества, включително и БЕХ АД.

#БФА #ЕБВР #НЕК #БЕХ #законодателство #фалити

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »