София става строителна площадка през април

София става строителна площадка през април
Шофьорите в София ще се сблъскат с предизвикателства следващите месеци заради ремонти.
A A+ A++ A

Столицата ще се превърне в стрителна площадка, когато седем тапи запушат през следващия месец едни от най-натоварените пътни участъци.

До края на март ще стартират ремонтите на булевардите „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“, „Никола Мушанов“ и „Овча купел“, а майстори вече работят на естакадите при „Лъвов мост“ и Семинарията.

Самият „Лъвов мост“ ще бъде изцяло затворен в разгара на лятото за 50 дни, когато ще се извърши и ремонтът на историческия мост. Плановете на общината са до края на октомври да е готово цялото кръстовище, а през лятото да предвижда и нов асфалт на бул. „Мария Луиза“ от „Лъвов мост“ до Халите.

В момента тапа има и по бул. „България“, където се обновява трамвайното трасе. В списъка за лятото е ремонтът на бул. „Сливница“ - между булевардите „Константин Величков“ и „Петър Дертлиев“.

За реконструкцията на значими улици и булеварди, мостове, подлези и строителството на нови естакади общината е предвидила около 120 млн. лв., съобщи в. „Монитор“. Част от парите се осигуряват от заема за 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка.

#София #Лъвов мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"