Абитуриенти даряват пари с инициативата "С тениска на бала"

Общество | 28 март 2014, петък / 12:11| Показвания:Ученици, които подкрепят кампанията "С тениска на бала". Снимка: www.tbmagazine.net

По време на трескавата подготовка на абитуриентите една благотворителна кампания, тръгнала от Пирот, набира сила и у нас. Инициативата "С тениска на бала" би била прекрасен завършек на 12-годишното обучение и едно временно с това бягство от кича, който наблюдаваме през последните години у нас.

Миналата година един клас от гимназия в Пирот изненада македонци и българи с решението всеки абитуриент да отиде на бала си с тениска, а предвидените за скъпи дрехи пари да бъдат дарени на три деца. Две от тях с церебрална парализа и едно претърпяло девет операции и нуждаещо се от специална храна и скъпи лекарства.

Вместо скъп тоалет тази година абитуриентите и у нас могат да облекат тениска, а парите да дарят чрез специално създаден за кампанията сайт - www.steniskanabala.bg. Събраните средства ще отидат за образованието на деца от домове за сираци.

Тениска получавате, ако сте дарили поне 20 лева. И макар кампанията да е насочена към тазгодишните абитуриенти, всеки, който има желание, може да се включи в инициативата.

Сред посланиците на кампанията са родни звезди като Рут Колева, Поли Генова и Никол Станкулова.


Тагове: С тениска на бала, Пирот, Рут Колева, Поли Генова, Никол Станкулова, абитуриенти

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси