Германия изпраща изтребители в Прибалтийските страни

Свят | 30 март 2014, неделя / 17:59| Показвания:Германия ще изпрати шест изтребителя в Прибалтийските държави за засилване на контрола на въздушното пространство над тях. Снимка: bg.wallpapersus.com

Германия ще изпрати шест изтребителя в Прибалтийските държави за засилване на контрола на въздушното пространство над тях. Така броят на самолетите на НАТО, които патрулират над Литва, Латвия и Естония, ще бъде удвоен, съобщава германско списание "Шпигел", цитирано от БНР.

Освен бойните самолети Германия ще изпрати и една военна фрегата за участие във военноморски маневри в източната част на Балтийско море. Решението на федералното правителство за патрулни мисии във въздушното пространство на Прибалтика е в унисон с обявената от министъра на отбраната Урсула фон дер Лайен необходимост от увеличаване на военното присъствие на НАТО в Източна Европа след анексията на полуостров Крим от Русия.

На срещата на външните министри на страните членки на НАТО следващата седмица ще бъдат обсъдени мерки за засилване на военното присъствие на НАТО по границите с Русия. Освен бойните самолети Германия ще изпрати и една военна фрегата за участие във военноморски маневри в източната част на Балтийско море.


Тагове: Германия, Прибалтийските страни, Урсула фон дер Лайен, НАТО

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси