Брендо с милиони и апартаменти в Швейцария

Брендо с милиони и апартаменти в Швейцария
Швейцарските власти разследват случая на Брендо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според швейцарското издание "Курие" кокаиновият крал Евелин Банев - Брендо е вложил милиони в швейцарски банки и притежава луксозни апартаменти в Монтрьо. Припомняме, че той бе осъден на 20 години затвор в Италия, но в края на март бе пуснат под домашен арест у нас.

На 23 май 2013 г. в центъра на Монтрьо са обявени за продан чрез търг от съдебните власти два кокетни апартамента. По-големият е двустаен с балкон. Той е оценен на 920 000 франка от публичния съдебен изпълнител. По-малкият е едностаен за 190 000 франка.

Според швейцарската медия зад тези съмнителни инвестиции в недвижими имоти се крие Евелин Банев - Брендо. Двете собственички на апартаментите в Монтрьо са осъдени като съучастнички на по три години затвор. Едната се оказва бившата му съпруга Моника.

Швейцарската прокуратура разследва случая, след като родните обвинители изпратили молба за съдебно съдействие. Започва разследване по подозрения за пране на пари и принадлежност към престъпна организация и накрая е конфискувана сума от около 15 милиона франка, вложени в швейцарски банки. Конфискувани са и апартаментите в Монтрьо.

В момента 12 души са обект на съдебното разследване в Швейцария, един от тях е българин, екстрадиран от Словения през 2011 г. Заподозрян е, че е дясната ръка на Брендо и е бил натоварен със създаването и управлението на икономическо-финансовата структура в Швейцария за прането на парите.

#Евелин Банев - Брендо #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"