Ядем агнета от Нова Зеландия за Великден
На българския пазар и тази година ще има вносни агнета от Нова Зеландия, но те се следят внимателно от Агенцията по храните. Това съобщи за Дарик директорът на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов.
„Основният икономически ефект, който се търси, е свързан с това, че живото или скоро заклано агне е по-скъпо“, заяви Моллов. Той даде и пример как да се различи прясно агнешко месо от замразено: ако човек натисне месото, пръстът му потъне, а то не се върне обратно, значи е било замразено.
Моллов обясни, че агенцията извършва контрол и по отношение на яйцата и козунаците за предстоящите великденски празници. За Великден се следят боите за яйца и досега няма неразрешени оцветители.
Още по темата:
- » Беж към съседите! В Гърция свалят цените за Великден
- » Всеки втори българин ще си слее почивните дни около Великден
- » Възкресете традицията: Боядисване на яйца с естествени съставки
Коментирай
Най-четено от
Общество
Последно от
Общество