Кръгче или квадратче – това е въпросът!

По ваш сигнал |Автор: Веселина Стефанова | 11 април 2014, петък / 07:52| Показвания:В четвъртък ДПС поискаха редакция на бюлетината за евровота. Те настояват партийният вот да се отразява в квадратче, а преференциалният – в кръгче. Досегашният вариант предвиждаше и двата вота да се отразяват в квадратче.

Честно казано, тази нова бюлетина започва да заприличва на „Шифърът на Леонардо“. Къде са знаци, къде са цифри и никъде няма имената на кандидатите. Трябвало да следим имената на избрания от нас претендент за евродепутат в отделен списък. Вероятно той ще бъде изложен някъде около избирателната секция. По думите на Мая Манолова едно от най-големите достижения на новия Изборен кодекс е съчетанието на интегралната бюлетина с преференции, без книжата да са дълги 2 метра.

Простете, госпожо Манолова, но по-добре да са дълги 2 метра и да се разбират, отколкото да е нужен „декодер“, за да се разшифрова иначе късата скрита информация в бюлетината на евровота.

Излиза, че новата бюлетина е неразбираема дори за млад човек, пък какво остава за баба Гинка от Радомирци, която едва ли се ориентира в кръгче ли, в квадратче ли да си отбележи хиксчето.

А докато депутатите се занимават с „жизненоважния“ въпрос кръгче или квадратче, през това време пребиват невинни хора от кредитни фирми, отнемат децата на социално слаба майка и битовата престъпност расте.


Тагове: Евроизбори 2014, Мая Манолова, ДПС, бюлетина

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси