Радио София-БНР с инициатива „Деца като цветя“

Радио София-БНР с инициатива „Деца като цветя“
„Деца като цветя“ е името на инициативата, която Радио София-БНР посвещава на децата с аутизъм и дислексия. Снимка: www.predavatel.com
A A+ A++ A

„Деца като цветя“ е името на инициативата, която Радио София-БНР посвещава на децата с аутизъм и дислексия, съобщиха от БНР. На 13 април, когато празнуваме най-красивия пролетен празник - Цветница, столичната програма на БНР ще подари специално празненство на малчуганите.

Те ще гостуват в Българското национално радио, където точно в 12 ч. ще започне организираният за тях детски празник, който ще им подари един незабравим ден. Инициативата на Радио София „Деца като цветя“ е израз на позицията на Българското национално радио като социално отговорна медия да бъде припомнена важната роля на медиите за формиране на позитивна нагласа към случващото се около нас и да бъде излъчено посланието „Всяко дете заслужава внимание, обич и грижа!“.

По последни данни в нашата страна близо 140 хиляди деца страдат от аутизъм или дислексия, а в световен план едно на всеки 150 деца е засегнато от тези проблеми.

#БНР #радио #деца #Цветница #медии #аутизъм #дислексия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"