Патриарх Неофит посети приюта на отец Иван

Патриарх Неофит посети приюта на отец Иван
На Велики Четвъртък патриарх Неофит посети дома на отец Иван в Нови Хан. Снимка: http://www.bg-patriarshia.bg/
A A+ A++ A

На Велики четвъртък Негово Светейшество българският патриарх и софийски митрополит Неофит посети дома на отец Иван в Нови Хан, за да занесе подаръци на децата и възрастните, кои живеят там и да им предаде лично своето патриаршеско благословение, съобщиха от Отдел „Връзки с обществеността" при Св. Синод на БПЦ.

Негово Светейшество пожела на отец Иван и обитателите на дома Здраве и напредък в добродетелния живот, душевен мир и радостно посрещане на Светлото Христово Възкресение. Всички имаха възможостта да получат лично благословение от патриарх Неофит, който раздаде на децата и възрастните иконки.

За Великдеските празници Патриархът занесе в Дома в Нови хан козунаци и великденски яйца. Патриархът разгледа сградите на Дома, запозна се с условията, при които живеят обитателите му, и се информира за проблемите, с които се сблъсква отец Иван в своето служение.

Домакинът разказа на Негово Светейшество за новия проект по който работи - 52 къщи в с. Якимово, Монтанско, които отец Иван е закупил и ремонтирал, и в които е настанил бездомни, в това число майки с деца.

#патриарх #Неофит #Иван #Якимово #Нови хан #празник #Великден #яйца #козунаци #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »