Проверяваме данните си в избирателните списъци и чрез SMS

Проверяваме данните си в избирателните списъци и чрез SMS
Интернет сайтът на ГД "ГРАО" също дава възможност българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци. Снимка: presstv.bg
A A+ A++ A

Българските граждани могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване със SMS.

Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Интернет сайтът на ГД "ГРАО" също дава възможност българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.

На електронната страница на дирекцията гражданите и общинските администрации могат да подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място". Тези две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

Проверка на данните може да се направи и на телефон 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

#данни #избирателни #списъци #гласуване #SMS #ГРАО #ЕГН #секция #място

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"