Строителството на „Южен поток“ в България започва през юни

Строителството на „Южен поток“ в България започва през юни
„Строителството на газопровода „Южен поток“ в България ще започне през юни“, съобщи изпълнителният директор Игор Елкин. Снимка: bulphoto.com
A A+ A++ A

„Строителството на газопровода „Южен поток“ в България ще започне през юни“, съобщи изпълнителният директор на компанията „Южен поток - България“ Игор Елкин. В процес на влизане в сила са Подробните устройствени планови за общините, през които ще премине трасето.

Търгът за избор на изпълнител още не е приключил, а когато това стане, от компанията обещаха да предоставят повече информация. Продължават и процесите за съгласуване със собствениците на земеделски земи, през които ще преминава трасето на газопровода.

Според Елкин компанията няма да започва процедури по отчуждаване, а ще се договаря на място със собствениците. Стана ясно, че ще има компенсации за собствениците на земи, през които ще преминава газопроводът, като те ще бъдат обезщетени, а оценката ще се извършва от независими оценители.

По предварителни данни от общата дължина от 535 км през българска територия 260 км преминават през земи, които са частна собственост.

#Южен поток #търг #търг #газопровод #земи #собственост #собственици #компенсации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »