Борисов търси инвестиции от ОАЕ при следващо управление

Борисов търси инвестиции от ОАЕ при следващо управление
„Убеден съм, че в следващите месеци в България ще има избори. За нас е много важно още отсега да подготвим съвместно сътрудничество между България и ОАЕ“, каза още бившият премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че при евентуално следващо управление партията му ще се опита да привлече максимални инвестиции от Обединението арабски емирства.

Борисов направи изявлението на среща с министъра на международното сътрудничество и развитието на ОАЕ шейха Лубна Бинд Халид ал Касими, която през 2013 г. бе обявена от сп. „Форбс“ за най-влиятелната жена в Арабския свят.

Българската делегация, водена от Борисов, посети столицата Абу Даби, след като преди месец изискването за визи за гражданите от ЕС отпадна.

„Убеден съм, че в следващите месеци в България ще има избори. За нас е много важно още отсега да подготвим съвместно сътрудничество между България и ОАЕ“, каза още бившият премиер.

„Храната ще бъде нещо, което най-много ще липсва в следващите години. В България е добре развито земеделието, най-вече зърнопроизводството и животновъдството“, посочи той и добави, че България изнася над 3 милиона пилета за Катар.

От своя страна Касими увери българските инвеститори, че инвестициите им в ОАЕ са защитени и няма двойно таксуване.

„Когато бях в Европейския парламент, осъзнах колко е важно всяка страна да има свой глас в парламента. За нас е чест да си сътрудничим. Трябва да окуражим българския бизнес да идва в ОАЕ“, посочи Касими.

#инвестиции #Бойко Борисов #Обединени Арабски Емирства #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"