ОЛАФ: Препоръки за санкции по 27 случая в България за 2013 г.

ОЛАФ: Препоръки за санкции по 27 случая в България за 2013 г.
През миналата година Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, е издала на България препоръки за съдебни действия по общо 27 случая. Снимка: bulenergyforum.org
A A+ A++ A

През миналата година Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ, е издала на България препоръки за съдебни действия по общо 27 случая на злоупотреби с европейски средства. Вече има повдигнати обвинения по 10 от тях.

В този доклад отново няма подреждане по брой активни разследвания в отделните страни и засега нямаме потвърждение дали България продължава да държи непрестижното първенство, което трайно си спечели още през 2008 година. Представената статистика за мерките, произтекли от разследванията и препоръките на ОЛАФ, показва, че по 56% от тях в България има последствия – при средно 54% в Евросъюза. Осем от общо 27-те български случая са били прекратени.

От ОЛАФ отчитат още, че по 7 случая у нас продължават следствените действия, а по 2 не са предприети никакви мерки. Като цяло ОЛАФ отчита 253 започнали и 293 приключили разследвания през миналата година. За над 400 милиона евро неправомерно използвани европейски средства са били издадени препоръки за възстановяване в евробюджета. Най-много от тях засягат структурните фондове, следват външната помощ и митническите и търговски такси.

#ОЛАФ #Евросъюза #средства #действия #такси #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"