Въвеждат лимит до 20% застрояване в зона А по Черноморието

Въвеждат лимит до 20% застрояване в зона А по Черноморието
Въвеждат лимит от 20% застрояване в Зона А в основата и 0.5% във височина по черноморското ни крайбрежие. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие бяха приети окончателно на второ четене от Народното събрание. С промените окончателно се слага точка на възможността някой да коментира вида на строежите в Зона А, а именно 100-метровата зона след пясъчната ивица, коментира пред журналисти след приемането на закона заместник-председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление Борислав Гуцанов.

Законопроектът въвежда лимит от 20% застрояване в Зона А в основата и 0.5% във височина, което ще рече до 500 кв. метра, но не повече от височина 7.5 метра или 2 етажа, обясни Гуцанов. Гуцанов бе категоричен, че с този закон по никакъв начин не се либерализира строежът по Черноморието, а дори напротив.

Част от заведенията по плажовете ще бъдат намалени след приетите текстове, според Гуцанов, но това е било правилната посока. По негово предложение са изключени всички дюни, когато се е определяла площта, от която да бъдат заети заведенията по плажната ивица.

#Черноморие #Борислав Гуцанов #Гуцанов #площ #текстове #ивица #комисия #събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »