Найденов: Няма да допусна съкращаване на военнослужещи

Найденов: Няма да допусна съкращаване на военнослужещи
Той очерта основните приоритети на ръководството но Министерството на отбраната за 2014 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Няма да допусна съкращаване на военнослужещи, което да намали способностите на армията или на хора, които не са придобили право на пенсия". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов за предстоящите съкращения, свързани с изпълнението на Плана за развитие на Въоръжените сили.

Найденов се срещна с командването и личния състав на военните формирования от състава на Военноморска база – ВМС, дислоцирани в пункт за базиране Бургас, съобщиха от МО.

Найденов изрази удовлетворение от факта, че въпреки относително критичното състояние на техниката и условията, при които личният състав реализира своите отговорности, Българската армия изпълнява в пълен обем конституционните си задължения.

Той очерта основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната за 2014 г.

"На първо място е поддържането на бойната готовност и бойната подготовка", каза Найденов и поясни, че това изисква средства и Министерството на отбраната търси допълнителни ресурси.

Вторият основен приоритет е възстановяване на завареното критично състояние на техниката и въоръжението, както и реализиране на модернизационните проекти за трите вида Въоръжени сили.

#съкращаване #военнослужещи #армия #въоръжени #сили #техника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"