Протест пред пътната агенция заради околовръстния път на София

Протест пред пътната агенция заради околовръстния път на София
Граждани протестираха пред АПИ заради ниските изкупни цени на земите им по северната тангента на столичния околовръстен път. Снимка: vestnikstroitel.bg
A A+ A++ A

Гражданите на столичния квартал „Бенковски“ и околностите протестираха пред Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) заради ниските изкупни цени на земите им, които държавата плаща в процеса на разширяване на северната тангента на столичния околовръстен път.

Българка, която живее в Ливан, специално е дошла в България, сподели пред novinite.bg възмущението си от цена 0,80 лв. за кв. м. Тя сподели още, че чувства правата си като собственик силно нарушени. Според нея се извършва незаконно присвояване на земи. Хората настояват да получат за отчуждената си земя пари, които са равни на пазарната стойност.

Потърсихме за коментар на пазарната цена на земите по северната тангента на софийския околовръстен път две от големите фирми за имоти - "Явлена" и "Адрес", но ни отказаха да вземат отношение по проблема.

„Без технически проект не може да се пристъпи към никакво строителство по северната тангента, твърдят собственици.

Недоволни граждани поискаха оставката на шефа на АПИ инж. Стефан Чайков, който не удържал на думата си, че докато не приключат очуждителните процедури, няма да се работи в земите им.

От изпратени общо девет жалби до девет инстанции, имащи отношение по проблема, протестиращите са получили отговор само от омбудсмана Константин Пенчев. С това той отговаря на писмо от 3 февруари“, споделиха ощетени собственици. Собствениците на имоти са „залавяли“ нееднократно по трасето на тангентата, в земите си, работници, които извършват дейности, за които според тях липсва разрешение.

Пред АПИ хората очакваха среща с директора Стефан Чайков. Те изразиха надеждата си той лично да вземе отношение по проблема им.

#АПИ #Чайков #земи #Константин Пенчев #разрешение #фирма #земя #Ливан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници