Наказания за евентуални помагачи на бегълците от затвора

Наказания за евентуални помагачи на бегълците от затвора
Властите обещаха „жестоки” наказания за евентуалните помагачи на двамата бегълци от Централния софийски затвор. Снимка: www.shushumushu.com
A A+ A++ A

Властите обещаха „жестоки” наказания за евентуалните помагачи на двамата бегълци от Централния софийски затвор, обявени за общонационално издирване, след изчезването си на 30 април следобед. „Има пропуски”, призна заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов след спешна среща при министър Зинаида Златанова, на която присъстваха и директорът на затворите Росен Желязков и шефът на Софийския затвор Петър Кръстев.

„Набелязаха се мерки за бъдещата работа, за подобряване на контрола на охраната, както и за обучението на надзорно-охранителния състав”, посочи още Ангелов.

Новоназначеният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" Росен Желязков също призна за очевидни пропуски.

46-годишният Николай Николов-Шатката, който изтърпява 20-годишна присъда за убийство, и 48-годишният Хосе Луис Гевара Мартинез, подсъдим за въоръжен грабеж, са избягали към 17:30 ч., а за тяхното бягство в затвора разбират по време на вечерната проверка в 20:30 ч.

Двамата мъже обаче са се трудили на външен обект – като парнаджии, неправомерно, защото единият е чужденец и срещу него все още тече дело и няма влязла в сила присъда, която евентуално да може да намали чрез труда си.

„Ако има помагачи, ще бъдем много жестоки, на този етап обаче не може да бъде казано, дали такива е имало”, уточни Ангелов.

#Николай Николов-Шатката #Росен Желязков #Зинаида Златанова #Хосе Луис Гевара Мартинез

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »