Плевнелиев става патрон на 80-годишнината на БНР

Плевнелиев става патрон на 80-годишнината на БНР
Президентът Росен Плевнелиев е приел поканата да бъде патрон на честванията, посветени на 80-годишнината на БНР. Снимка:
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев е приел поканата на ръководството на Българското национално радио да бъде патрон на честванията, посветени на 80-годишнината на обществената медия. Това обяви Радослав Янкулов, генерален директор на БНР, на специална пресконференция, на която бяха представени основните акценти за честванията на юбилея, съобщиха от медията.

„Даваме началото на амбициозна и интересна програма, която е свързана с историята, постиженията и върховете през десетилетията на БНР. Програмата трябва и ще успее да покаже богатството, което има и представлява най-старата медия в България“, заяви Янкулов. БНР стартира кампанията си със специално лого и основен слоган: 80 години Българско национално радио - „Властелинът на ефира“.

Юбилейната програма ще започне с концерт на „Мистерията на българските гласове“ на 14 май. Специално за събитието пристига Катрин Селие, съпруга на Марсел Селие, който бе удостоен посмъртно с наградата на БНР „Сирак Скитник“ за 2013 - за приноса му в популяризирането на българския фолклор.

В началото на юли ще се състои тридневен музикален фестивал в София с участието на съставите на БНР на открити сцени.

#Росен Плевнелиев #Радослав Янкулов #БНР #радио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"