Британските кръчми ще работят повече на юбилея на кралицата

Британските кръчми ще работят повече на юбилея на кралицата
Кръчмите във Великобритания ще могат да останат отворени до 1 ч. през нощта в две последователни вечери по повод Диамантения юбилей на кралица Елизабет II. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кръчмите във Великобритания ще могат да останат отворени до 1 ч. през нощта в две последователни вечери по повод Диамантения юбилей на кралица Елизабет II.

Клиентите на заведения ще могат да останат до късно и да празнуват на 1 юни, петък, и на 2 юни, събота, в началото на четирите почивни дни по повод 60-годишнината от възкачването на кралицата на трона, предаде БГНЕС, позовавайки се на британски медии.

Това означава, че собствениците на заведения няма да искат разрешение от местните лицензионни власти.

Решението беше взето от правителството след седемседмични консултации с представители на обществото, на полицията, на местните власти и на лицензионните компании.

Единственият предишен път, в който кръчмите на Острова останаха отворени по-дълго време, беше сватбата на Уилям и Кейт през април, която донесе приходи от 600 милиона паунда на индустрията.

Тържествата по случай Диамантения юбилей на Елизабет II ще включват флотилия от стотици кораби, която ще премине по река Темза, и рок концерт пред Бъкингамския дворец.

#кралица Елизабет II #юбилей #кръчми #работно време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"