Таня Андреева: Близо 50 болници са на прага на фалита

Таня Андреева: Близо 50 болници са на прага на фалита
Андреева обясни, че още не е запозната с исканията на медицинските работници, които ще бъдат огласени на 15 май по време на европейския протест на белите престилки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 50 от лечебните заведения са на прага на фалита, сочи анализ на работата на болниците. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева в ефира на TV7.

По думите й причините за това състояние и за буксуващата реформа в здравеопазването са недостатъчното финансиране и липсата на ясни правила за разкриването на лечебни заведения и на критерии за качеството на обслужването в тях.

„Предлагаме всички клиники, без значение дали са държавни, общински или частни, да обслужват пациентите по всички клинични пътеки, задължително условие ще бъде и осигуряването на спешна помощ“, каза д-р Андреева.

Екипът на здравната министърка е разработил промени в три закона, одобрени от правителството и внесени в парламента. Тяхната цел е да се спрат основните течове в системата на здравеопазването и да се въведат ясни критерии за разкриването на лечебни заведения и за предоставянето на качествени услуги в тях.

Андреева обясни, че още не е запозната с исканията на медицинските работници, които ще бъдат огласени на 15 май по време на европейския протест на белите престилки, обявен от федерацията на европейските лекари.

#Таня Андреева #50 #болници #праг #фалит #качество #обслужване #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"