Следят за безопасността на абитуриентите с мобилни камери

Следят за безопасността на абитуриентите с мобилни камери
Мобилните камери ще следят за безопасността на абитуриентите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Безопасността на абитуриентите тази година ще се осигурява и от мобилните камери на „Пътна полиция“, като целта е да се избегнат инцидентите.

„Целта ни е да не допуснем инциденти по време на всички тези мероприятия – балове, избори, матури. За тази цел ще използваме целия наличен ресурс, който имаме. Ще обезопасим основните направления, по които ще се движат тези деца, които ще празнуват балове тази година. В тясна връзка сме и със Столична община, и с Инспектората към Министерството на образованието.“

Това обяви на пресконференция във връзка с безопасността по време на абитуриентските балове Иво Писанов, началник на „Пътна полиция“ – София.

„Отговорността не е само на абитуриентите, а и на родители, близки и наша, както и на всички участници в движението на пътищата. Няма да повтарям най-честите нарушения, които извършват абитуриентите; предвидили сме  да се използват мобилните камери и да се снимат тези нарушения. Призивът ни е - да не допускат такива нарушения. Няма да им разваляме празника, само при фрапиращи нарушения, когато има реална опасност за тях или другите участници в движението, ще вземаме на място отношение, но по всяко едно нарушение, което е документирано, фиксирано, впоследствие ще бъде взето отношение и ще бъде санкциониран водачът или собственикът на автомобила“, добавя още Писанов.

#абитуриенти #София #Иво Писанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници