Президентството: Храната за президента е под контрола на НСО

Президентството: Храната за президента е под контрола на НСО
Процесът по приготвянето на храната няма отношение към външни доставчици, заявиха от прессекретариата на държавния глава.Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Приготвянето на храната за държавния глава се извършва изцяло под контрола на Националната служба за охрана и процесът няма отношение към външни доставчици.“

Това заявиха от прессекретариата на държавния глава по повод съобщеното по-рано от директора на Агенцията по храните Пламен Моллов, че БАБХ е затворила хранителния комплекс в президентството заради груби нарушения като лоша хигиена, липса на система за самоконтрол, несъответствие на оборудването.

„Администрацията на президента няма абсолютно никакво отношение към обекта, стопанисван от Народното събрание, нито към негови доставчици на храни и хранителни продукти, визирани в проверка на Българската агенция по безопасност на храните. Храна, приготвяна в посочения обект, не се доставя в Администрацията на президента“, заявяват от „Дондуков 2“.

Оттам изразяват недоумение от факта, че изпълнителен директор на национална агенция споменава президентската администрация в контекста на непроверени и недостатъчно прецизирани факти по проверка, която е в ход.

#президентство #храна #президент #контрол #НСО #доставчици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »