Възобновиха подводното търсене на полет MH370

Свят | 22 май 2014, четвъртък / 08:57| Показвания:Американската подводница Bluefin-21, която може да достигне до около 4500 метра, беше върната на брега миналата седмица за остраняване на технически проблеми. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подновена е работата на миниподводницата, която издирва изчезналия полет MH370 на Малайзийските авиолинии. След отстранените технически проблеми тя навлиза в последната си седмица на претърсване на дъното на Индийския океан за следи от самолета.
 
"Автономното подводно устройство Bluefin-21 беше изпратено към 2 ч тази сутрин. То остава под водата, извършвайки подновната си издирвателна мисия", съобщи Съвместният координационен център, цитиран от АФП.

Американската подводница Bluefin-21, която може да достигне до около 4500 метра, беше върната на брега миналата седмица за остраняване на технически проблеми. Тя възобнови търсенето в отдалечена зона, в която бяха засечени редица предавателни сигнали, за които се смята, че идват от черната кутия на изчезналия на 8 март самолет, с 239 души на борда.


Тагове: възобновиха, подводно, търсене, полет, MH370

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси