11 досъдебни производства за организиране и купуване на гласове

11 досъдебни производства за организиране и купуване на гласове
Сигналите за нарушение на изборния процес са 91. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изборният ден започна и протича към момента нормално, каза директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Тодор Гребенаров.

От 6 до 15 часа в неделя са образувани 11 досъдебни производства за организиране и купуване на гласове и едно бързо производство. Сигналите за нарушение на изборния процес са 91. 12 059 служители на МВР охраняват 11 722 секции.

От 24 април са образувани 13 досъдебни производства общо. Едно от тях е за заплаха, 5 - за имотна облага, за организиране и купуване на гласове са 3 и 3 - за унищожаване. 388 сигнали са получени за нарушения на изборния процес. Общо сигналите в откритата телефонна линия в ситуационния център са 138.

"В днешния ден до 15 часа са издадени 329 удостоверения. Или общият брой от 20 май до момента в структурните звена на МВР са издадени 1056 удостоверения за гласуване", съобщи главният комисар.

Към момента са образувани 211 прокурорски преписки, 147 от са прекратени, по 64 продължава работа.

За изнесената от БСП информация, че техни представители са арестувани в Пазарджишко, Тодор Гребенаров каза, че има двама задържани в РУ Пазарджик и 2 на територията на РУ Панагюрище в събота.

#досъдебни #производства #организиране #купуване #гласове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници