Плевнелиев посрещна 200 абитуриенти в неравностойно положение

Плевнелиев посрещна 200 абитуриенти в неравностойно положение
Пред младежите държавният глава изрази надежда, че броят на първокурсниците ще е по-висок от миналогодишния. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За трета поредна година младежи в неравностойно положение, които бъдат приети в първи курс във висше учебно заведение, ще получат еднократна финансова подкрепа в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта”.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев пред повече от 200 абитуриенти от цялата страна на традиционния абитуриентски бал за деца в неравностойно положение, който се провежда под егидата на държавния глава.

Пред младежите държавният глава изрази надежда, че броят на първокурсниците ще е по-висок от миналогодишния.

“Вие сте умни и можещи деца, важно е да вярвате в себе си и да се стремите към по-високи постижения. С добро образование и с труд ще стигнете далеч и аз вярвам във вас”, обърна се президентът към абитуриентите.

Президентът подчерта, че България има нужда от активни млади хора и призова младежите да се борят и да не се страхуват, когато правят грешки, защото “грешките ни помагат да открием както себе си, така и ценни приятели, правят ни по-мъдри и по-силни и се превръщат в здрава основа на пътя, който желаем да извървим”.

Държавният глава пожела на младежите сили, смелост и последователност, за да превърнат мечтите си в реалност.

#положение #Росен Плевнелиев #абитуриенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници