Започва полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Започва полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”
Засилено полицейското присъствие и контрол на пътното движение в районите на учебните заведения ще има в дните на официално закриване на учебната година. Снимка: stzagora.net
A A+ A++ A

МВР стартира полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Целта е ограничаване на причините и условията за пътно-транспортни произшествия с деца по време на лятната ваканция. Акцията започва на 1 юни – Международния ден на детето.

Засилено полицейското присъствие и контрол на пътното движение в районите на учебните заведения ще има в дните на официално закриване на учебната година.  

Ще се акцентира върху спазването на ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения, предимството на пешеходците, управление на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и непълнолетни, използването на защитни каски, обезопасителни колани и обезопасителни системи за превозване на деца, управление на пътни превозни средства /велосипеди/ по тротоари или пешеходни пътеки.

Ще се засили контролът по спазване на скоростните режими в населените места, като на оживени кръстовища в пиковите часове служителите на пътна полиция ще осигуряват безопасно преминаване през пешеходните пътеки.

В рамките на акцията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” са планирани и заключителни 15-минутни беседи, както и други подходящи формати по пътна безопасност с ученици.

#започва #полицейска #акция #ваканция #живот #деца #път

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"