Започва полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Общество | 29 май 2014, четвъртък / 12:33| Показвания:Засилено полицейското присъствие и контрол на пътното движение в районите на учебните заведения ще има в дните на официално закриване на учебната година. Снимка: stzagora.net

МВР стартира полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Целта е ограничаване на причините и условията за пътно-транспортни произшествия с деца по време на лятната ваканция. Акцията започва на 1 юни – Международния ден на детето.

Засилено полицейското присъствие и контрол на пътното движение в районите на учебните заведения ще има в дните на официално закриване на учебната година.  

Ще се акцентира върху спазването на ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения, предимството на пешеходците, управление на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и непълнолетни, използването на защитни каски, обезопасителни колани и обезопасителни системи за превозване на деца, управление на пътни превозни средства /велосипеди/ по тротоари или пешеходни пътеки.

Ще се засили контролът по спазване на скоростните режими в населените места, като на оживени кръстовища в пиковите часове служителите на пътна полиция ще осигуряват безопасно преминаване през пешеходните пътеки.

В рамките на акцията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” са планирани и заключителни 15-минутни беседи, както и други подходящи формати по пътна безопасност с ученици.


Тагове: започва, полицейска, акция, ваканция, пазим, живот, деца, път

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси