Нова схема при сметките за парно и топла вода

Нова схема при сметките за парно и топла вода
От неделя се въвеждат нови методи при изчисление на сметките за парно и топла вода.
A A+ A++ A

Сметките за парно и топла вода ще се изчисляват по нова схема. От 1 юни месечните ни фактури за топла вода ще бъдат еднакви, а равни суми за отопление ще плащаме от зимата.

За топлата вода няма да важи правилото на прогнозния дял, а на прогнозната консумация. Това означава, че за всеки месец ще плащаме 1/12 от това, което сме консумирали последната една година – т.е. важно е потреблението ни през последните 12 месеца.

При парното от зимата нататък ще плащаме на база на дневното ни потребление, отразено в последната изравнителна сметка. Ще плащаме на равни вноски.

С новите правила съседите сами ще решават колко да е таксата за сградната инсталация. До началото на отоплителния сезон собствениците трябва да изберат една от четирите схеми, които „Топлофикация" им предлага.

Освен това за да заяви, че няма да ползва парно през зимата или ще намали потреблението, абонатът ще трябва да събере подписите на домоуправителя плюс на още двама съседи. И чак тогава да подаде молбата си, за да не му начисляват сметки. Освен това жилището трябва да бъде необитаемо поне 3 месеца.

#парно #топлофикация #фактури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници