11 деца от хотел в Банско в болница с хранително отравяне

11 деца от хотел в Банско в болница с хранително отравяне
Тепърва ще се установи дали тя е от сервираната в хотела храна, от външен източник или вследствие приемане на вода. Снимка: bestdoctors.bg
A A+ A++ A

Единадесет деца със симптоми на хранително отравяне са приети към 8.30 часа в неделя в МБАЛ-Разлог.

Децата, приети в инфекциозно отделение, са били на зелено училище в хотел в курортния град Банско. Състоянието на малчуганите, които са на 9-годишна възраст, е добро, правят им се изследвания. Те се оплакват от разстройство и повръщане.

"Децата са дехидратирани, със симптоми на хранително отравяне - повръщане, при някои от децата - разстройство, но каква е причината ще стане ясно едва след като излязат резултатите", каза директорът на МБАЛ-Разлог д-р Божидар Велев.

По-късно днес още 4-5 деца са прегледани в Спешен-център-Разлог пак със сходни оплаквания.

Учениците са от 145-то ОУ-София. Групата се състои от 64 деца.

Най-вероятна версия за състоянието им е натравяне с храна. Тепърва ще се установи дали тя е от сервираната в хотела храна, от външен източник или вследствие приемане на вода.

От Областна дирекция по безопасност на храните са изпратили два екипа, които са взели проби от кухнята на хотела, пристигнали са и представители на РЗИ - Благоевград. Резултатите от проверките се очаква да бъдат готови по-късно през деня.

#10 #деца #хотел #Банско #болница #отравяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »