Назначават временен шеф на Спешна помощ

Назначават временен шеф на Спешна помощ
„Обединихме се и поехме като ангажимент, че при 7000 щата в страната незаетите места са 400, от тях близо една четвърт са в спешната в София“, заяви Андреева и добави, че за нея е необяснимо в столицата да има толкова незаети места. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Таня Андреева съобщи, че директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Златанов временно ще заеме длъжността началник на Центъра за спешна помощ.

Д-р Златанов ще застане начело на Спешна помощ, след като на 28 май бившият шеф Георги Гелев бе предложен за уволение след смъртта на 40-годишна жена.

„За мен е важно, за да започне да работи центърът, да има човек, който да вземе нещата в свои ръце и да въведе нормалност. Утре ще назнача за временно изпълняващ д-р Златанов, директор на РЗИ – София. Има опит“, посочи министър Андреева.

Тя се срещна с представители на Центъра за спешна медицинска помощ в столицата.

На срещата медиците представиха исканията си д-р Гелев да не бъде отстраняван, увеличаване на заплатите и броя на екипите.

Те настояха спешните и неотложни състояния да се регламентират.

„Обединихме се и поехме като ангажимент, че при 7000 щата в страната незаетите места са 400, от тях близо една четвърт са в спешната в София“, заяви Андреева и добави, че за нея е необяснимо в столицата да има толкова незаети места.

Здравният министър посочи, че е поела ангажимент министерството да осигури екипи, „ако трябва и от други лечебни заведения, за да се осигурява оптимално дейността в София“.

„Около 4-5 екипа ще бъдат осигурени от ВМА, „Пирогов“, „Св. Анна“, „Царица Йоанна-ИСУЛ“. Наясно съм, че на колегите им е трудно да работят само с екипите, с които разполагат“, подчерта Андреева.

#Таня Андреева #Георги Гелев #Спешна помощ #Александър Златанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници