БНР събра технически експерти на еврорадио в София

БНР събра технически експерти на еврорадио в София
Българското национално радио е домакин на Годишното съвещание на инженерите, отговарящи за музикалния радиообмен на Европейския съюз за радио и телевизия. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Българското национално радио е домакин на Годишното съвещание на инженерите, отговарящи за музикалния радиообмен на Европейския съюз за радио и телевизия. Мрежата ЕВРОРАДИО съществува от 25 години и е най-голямата система за спътников обмен на звук в света. Тя осигурява високо техническо качество на мащабния музикален обмен между радиостанциите, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (професионалната организация, която обединява обществените оператори в Европа).

„Промяната на начина на разпространяване на информация създава и нови носители на доверие. И точно това е най-голямата заслуга на ЕВРОРАДИО – спечеленото доверие, което дава възможност на обществените оператори да работят за най-важното – изграждането на държава на благополучието“, заяви Анюта Качева, член на Управителния съвет на БНР, в словото си при откриването на форума.

Българското национално радио се присъединява към ЕВРОРАДИО още през 1994-а година и оттогава излъчва записи и преки предавания от най-престижните европейски концертни зали, като по този начин прави слушателите си съпричастни с изкуството на най-добрите изпълнители от всички музикални жанрове. Любителите на операта имат достъп до постановките на скала, Парижката и Виенската опери, а чрез оптичните връзки със Северна Америка и до Метрополитън опера.

От 2009-а досега периодично обществената медия изпраща и цели оперни спектакли на Софийската опера и балет. През последните години расте интересът на другите радиостанции - членки на EBU към концертите, предоставени от БНР - само през 2013-а година те са 100.

#БНР #радио #ЕС #инженер #Метрополитън #скала #опера #радиостанции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"