С колко ще поскъпне парното?

С колко ще поскъпне парното?
Днес ще обсъждат цената на парното и тока.
A A+ A++ A

Очаква се на закрита среща ДКЕВР да преговаря за цената на парното с топлофикационните дружества. Енергийният регулатор има идея топлото у нас да поскъпне с между 6 и 20% в различните градове, което е средно с 10% в цялата страна.

Според топлофикациите обаче рязкото вдигане на цените ще доведе до отлив на клиенти. Те предлагат цената да се вдига постепенно през следващите 10 години. От Асоциацията на топлофикационните дружества обявиха, че в рамките на разумното е парното да се вдигне с 5-6% от юли.

 

На срещата ще се обсъжда и понижаване цената на тока със 0,66%. Очаква се на закрита среща енергийните комисари да разговарят и с представители на трите енергодружества. Единствено при ЧЕЗ има поскъпване от под половин процент, тъй като крайната им цена е най-ниска.

В петък комисията получи становищата на електроразпределителните и топлофикационните дружества за цените на услугите от 1 юли. ЕРП-тата възразиха срещу планираното поевтиняване на тока. Окончателното решение за цените трябва да бъде взето до края на този месец.

#ДКЕВР #топлофикации #парно #ток #ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници