Евродепутатите не коментираха с Плевнелиев „Южен поток“

Евродепутатите не коментираха с Плевнелиев „Южен поток“
Президентът Росен Плевнелиев се срещна с избраните на 25 май представители на България в Европейския парламент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев прие на официална среща новоизбраните евродепутати. Държавният глава пожела успех на 14 от 17-те български представители в Брюксел. На поканата на Плевнелиев се отзоваха всички евродепутати, с изключение на Сергей Станишев, Георги Пирински и Мария Габриел. Пирински и Габриел са в чужбина.

Евродепутатът Илияна Йотова заяви след срещата, че не са обсъждали спирането на проекта „Южен поток“.

Според нея енергийната независимост и сигурност на ЕС са предмет на различия не само между политическите партии в ЕС, но и между отделните национални делегации.

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков заяви след срещата, че президентът трябва да разшири формата на консултациите за датата на предсрочния вот, като включи в тях и неговата партия.

„Политическата ситуация е променена след евровота. Има една загинала партия и две нови формации – коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден и Реформаторския блок. Засега Плевнелиев праща консултациите в парламента, като на срещата е маркирал края на септември и началото на октомври като възможни за предсрочни избори. Ако парламентарно представените сили се провалят в консенсуса, Плевнелиев да влезе в ролята си на обединител и да събере всички партии, получили висок вот на евроизборите - те да постигнат съгласие за датата на изборите, за изхода от политическата криза и за избор на еврокомисар“, призова Бареков.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #консултации #евродепутати #Николай Бареков #Бареков #Илияна Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"