Зрелостниците – най-слаби по история и цивилизация

Зрелостниците – най-слаби по история и цивилизация
217 зрелостници имат 100 точки, само 48 са с 0 точки, 133 зрелостници имат две пълни шестици. Снимка: 24bulgaria.blogspot.com
A A+ A++ A

217 зрелостници имат 100 точки, само 48 са с 0 точки, 133 зрелостници имат две пълни шестици, което е 95 точки, 5451 зрелостници имат две отлични оценки над 5.50, 919 по две слаби оценки. Най-нисък е броят точки по философски цикъл и по история и цивилизация. Традиционно най-висок – по чужди езици. По-висок е процентът двойки по история и цивилизация. По-добри резултати – по математика и природни науки.

5 са с 0 точки и на двата държавни зрелостни изпита, няма нито един, който да има 100 точки и на двата зрелостни изпита, показват данните от държавните зрелостни изпити през 2014 г.

Тази година няма някакви съществени новости по отношение на формата, единственото ново е, че се утвърди скалата за превръщането на точките в оценки, заедно с изпитните варианти. 54 169 зрелостници са се явили тази година на изпита по български език и литература, 54 488 - на втория държавен зрелостен изпит. Данните показват, че значително намалява броят на желаещите да положат изпит по география и икономика за сметка на увеличаване на броя изпити по биология и здравно образование, философски цикъл и английски език.

#зрелостници #оценка #точки #изпит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"