Местан: Нас ни има само в съгласието и диалога

Вътрешна политика | 18 юни 2014, сряда / 11:52| Показвания:Според Местан съгласието за диалог не може да бъде моментно просветление. Снимка: БГНЕС

„Ако някой е обявил вече война и реваншизъм, това вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам, войната и реваншизмът не са стилът на политика, в която ДПС ще има участие.“ Това обяви лидерът на ДПС по повод заканата на Бойко Борисов, че ще води война и „реваншизъм до дупка“.

Според Местан съгласието за диалог не може да бъде моментно просветление. По думите му ситуацията се драматизира излишно, след като в крайна сметка обсъждането на закона за МВР, на който президентът Росен Плевнелиев наложи вето, е отложено за следващата седмица, каквото желание имаше Борисов.

„Както виждате, темата е била отложена, оттук нататък, ако някой търси поводи да обявява война и реваншизъм, това вече е негов проблем, нас ни има само в съгласието и диалога в името на публичния интерес“, заяви Местан.

Лидерът на ДПС допълни, че при разумни аргументи и разговори се стига до правилните решения. „Тези експлозии на отречени модели на управление, манталитет, не са най-доброто, което може да очаква България“, коментира Местан.


Тагове: реваншизъм, война, Съгласие, Лютви Местан

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси